Voor welke klachten kunt u terecht?

Ik noem hier de meest voorkomende klachten die in mijn praktijk genoemd worden. Staat uw klacht er niet bij, dan kunt u uiteraard contact met mij opnemen om te overleggen of acupunctuur geschikt voor u is.

 

Veel voorkomende klachten:

Hoofdpijn, slapeloosheid, stress, spierpijn, stijve gewrichten, nek- en rugklachten, schouderklachten, knieklachten, huidproblemen, allergieën, duizeligheid, hooikoorts, darmklachten etc.etc.

 

Een uitgebreide lijst met te behandelen aandoeningen vindt u op:

http://www.acupunctuur.nl/pages/indicatielijst-who


Acupunctuur gaat goed samen met een westerse reguliere behandeling. De ervaring heeft geleerd dat het elkaar kan versterken en een positief effect heeft op uw gezondheid.


Behandeling

Een behandeling begint altijd met een intakegesprek. De eerste keer zal dit een uitgebreid gesprek zijn zodat ik een goed beeld kan vormen van de klachten en de daar aan ten grondslag liggende oorzaken.

 

In de vervolgbehandelingen wordt gevraagd hoe het na de vorige behandeling is gegaan. Zo kan ik beoordelen of de behandeling het gewenste effect heeft of dat deze moet worden aangepast.

 

We gaan samenwerken om het beste resultaat te behalen. U deelt uw klachten en ik maak op basis van uw klachten een zo effectief mogelijk behandelplan.

 

Naast het gebruik van naalden kan in een behandeling, ter ondersteuning van de acupunctuur, ook gebruik gemaakt worden van andere technieken, zoals bijvoorbeeld cuppen, guasha en shiatsu.


De naalden zijn allemaal per stuk steriel verpakt en worden na iedere behandeling in een daarvoor bestemde afvalbak gedaan.

 

Het is belangrijk dat u het aangeeft als iets niet prettig is, van belang is dat u ontspannen kunt liggen. De behandeling zal dan het meest effect hebben.


Wat neemt u mee naar een behandeling?

Graag 2 grote handdoeken meenemen.